Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Belarusian Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Danish English Filipino Finnish French Georgian German Greek Hindi Hungarian Italian Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Persian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Somali Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu
logo s

 

Svenska

Kurser i svenska ges dagligen och är öppet för alla. Det finns flera grupper med undervisning på olika nivåer. Lektionerna är förlagda på förmiddagen men även på eftermiddagen, så att de som arbetar dagtid ska få chans att utveckla sina språkkunskaper. Vi erbjuder studiecirklar till icke-läs-skrivkunniga som behöver extra hjälp ovh stöd. Vissa deltagare har läst SFI tidigare, andra har inte läst svenska alls. En del är pensionärer, andra asylsökande medan några har bott i Sverige under en längre tid.

UCI erbjuder dig som asylsökande, förberedande kurs i det svenska språket på (Örngatan 6-Redbergsplatsen) tills du får uppehållstillstånd, då kan du börja läsa SFI hos vår samarbetspartner Alma folkhögskolan/SV Göteborg i samma lokal direkt utan någon väntetid.

Hälsa

Föreningen hade identifierat att många medlemmar skulle behöva mer kunskap om hälsovård/ egenvård samt kunskap om vart de kunde eller bör vända sig. Föreläsningar om hur man förebygger ohälsa och om olika sjukdomar anordnas regelbundet.

Data

Vi ger grundkurser i data för nya användare eller för dem som känner sig osäkra på grunderna. Deltagarna får en grundläggande förståelse för hur Microsoft Word och Internet fungerar. Vi har planerat att undervisa bildbehandlingsprogram, så som Photoshop närmare i framtiden.

Engelska

För de som är i arbetsför ålder är det viktigt att komma ut på arbetsmarknaden för att på så sätt integreras snabbare och mer effektivt i det svenska samhället. Engelska språket är en attraktiv merit på arbetsmarknaden. Föreningen anordnar därför engelska kurser för de som är intresserade.

Målning

Under målarkursen arbetar vi med flera olika tekniker - akvarell, akryl och oljemålning. I teckning fördjupar vi kunskaper i bildkomposition,proportioner, perspektiv och teckningens uttryck.

Hantverk och kreativitet

Under kursen prover olika hantverkstekniker som smyckestillverkning, pappersvikning, ljusdekoration, sömnad, paljetter och mycket mera.

 

 

Huvudkontor: UtbildningsCenter för Integration - Örngatan 6 - 416 67 Göteborg.  

Tel: 031-7071828    Mobil: 0720 523 642                    Copyright © 2015 UCI